Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy főiskolai tanár: 'Egyre gyakrabban meggyőződöm arról, a
  2013-01-08 21:11:14, kedd
 
 


Egy főiskolai tanár: 'Egyre gyakrabban meggyőződöm arról, a diploma és az intelligencia köszönő viszonyban sincsenek'
2013. január 07. 12:20
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

rusztikus_konyv.jpgBár ne lenne, mégis örökzöld témája rovatunknak az oktatás szó szerinti felszámolásának ismertetése, bízva, hátha halló fülekbe cseng vészkiáltásunk, hiszen ordítanunk kell a fájdalomtól, ha arra gondolunk, hogy punkba öltözött, műkörmeivel tollszárat rágcsáló, agyonpúderezett, szó szerint funkcionális analfabéta főiskolai hallgató is kaphat diplomát, akinek ha tanára azt mondja, írja fel a zárthelyire, hogy NÉV, SZAK, megszólal: 'Elnézést! Évszak?'.
lohere
Nem kell ma már sem Madáchot, sem Huxleyt vagy Orwellt olvasni ahhoz, hogy rádöbbenjünk, a cél a torzban való gyönyörködtetés, amint erről a minap egy főiskolai tanár névtelenül a szegedma.hu honlapon saját tapasztalatai alapján Miért nem tud már röhögni sztoriján a főiskolai tanár?című glosszájában így számolt be:

- Egy vidéki főiskolán tanítok. Sajnos egyre gyakrabban meggyőződöm arról, a diploma és az intelligencia (ész) köszönő viszonyban sincsenek. Zh-t [zárthelyit - Ifj. T. L.] írattam az elsősökkel. A terembe belépve kiszúrtam egy 'kislányt', aki tök punkba öltözve, műkörmeivel a tollba kapaszkodva púderezte az orrát! Hát, nem mindegy, hogyan ír 0 pontos zh-t az ember lánya!

Na, miután 'kigyönyörködtem' magam, mondom, írják fel a papírra, hogy NÉV, SZAK, és éppen folytatnám a sort, mire a kislány megszólal: Elnézést! Évszak?.

Gondoltam, nagy az Isten állatkertje, persze, a többiek sírva röhögtek, ő meg abszolút nem értette, hogy min. Mondtam neki, hogy igen, az évszakot kell felírni, a hónapot, a napot, a Duna vízállását Paksnál, a Barátok közt tegnap esti epizódjának öt soros összefoglalóját és a műkörmöse mobilszámát. Gondoltam, ennyi baromságra csak veszi a lapot. Tévedtem. Az tűnt fel, hogy mag a többiek a kérdésekre várnak, ő már buzgón ír, és láss csodát, minden adatot megkaptam, kivéve a vízállásjelentést, mert arra azt írta: 'Tudom ám, hogy ez beugratós kérdés, mert Paks a Tisza mellett van.' Feladtam. Én már nem röhögök, amikor ezt a történetet mesélem. Diplomája lesz!.

Igen, diplomája, amivel ész nélkül is kereshet pénzt, így lehet belőle majdan akár oktatási államtitkár is, pláne politikus, s ha ez utóbbi, csak igazolni fogja Jókait, aki 'Mire megvénülünk' című regényében száznegyvenhét éve így nyilatkozott róluk:

'Hiszen nincs is ennél a mi mesterségünknél [a pékségnél - Ifj. T. L.] szebb, gyönyörűségesebb, háládatosabb. Az Isten áldásával bánunk, a mindennapi kenyeret készítjük. A Miatyánkba a pékek is bele vannak foglalva: 'Add meg minekünk a mi mindennapi kenyerünket!' Van szó még valahol a mészárosokról, a szabókról, a vargákról? No? Imádkozik valaki a húsért, a kabátért, a csizmáért? Hadd halljam! De a mindennapi kenyérért, ugye, imádkoznak? Hát a Ratsherrekről [városi tanácsosok, ma önkormányzati képviselők - Ifj. T. L.] szól-e valahol az imádság? No, mi? Ki tud róla?
Valamely fiatal legény odavágott:
- Igenis: 'De szabadíts meg minket a gonosztól!'.'

Mégis miért? Válaszol olvassuk Mikszáthot, az 'Egy választás Magyarországon, vagy a körtvélyesi csíny' című, száztizennégy évvel ezelőtti regénye alábbi dialógusát, amelyben Kovinyi úr a gyakori körtvélyesi időzések alatt megismerkedett a legidősebb Röszkey kisasszonnyal, és egy szép napon beállított annak apjához, hogy megkérje kezét, miközben így mutatta be 'üzleti filozófiájá'-t:

- A királyi tanácsos úr ünnepélyes arcot vágott, leültette Kovinyi urat, atyai hangon kikérdezte:
- És mire bazírozza öcsémuram, a házasságot?
- Hogy értsem ezt?
- Hát én úgy értem, hogy a házasság szentség, mindenesetre - és a kezeit dörzsölte és szemeit égre emelte (mert a nagyságos úr nagy katolikus). - Kétségen kívül szentség, de hogy is fejezzem ki magam korrekte, szükséges hozzá a 'speiz' is.
- Na, természetesen - felelte Kovinyi nyugodtan.
- Miből akarnak élni?
- Egyelőre birtokomból és egyéb jövedelmeimből - felelte Kovinyi.
- Az önök megyéjében mostoha a föld. Mennyi az ön évi jövedelme?
- Jó esztendőben kétezer forint.
Az öregúr szaporán pislogott apró szemeivel.
- És rossz esztendőben? - kérdé mélabúsan.
- Rossz esztendőben háromezer.
- Hogy lehet ez? - ütötte föl a fejét élénken.
Kovinyi titokzatosan mosolygott, de nem felelt.
- Miképp érti? - ismétlé Röszkey. - Az ördögbe is, nem szeretem a rébuszokat találgatni.
- Beszélhetek bizalmasan?
- Magától értetődik.
- Ínséges esztendőben adományok özönlenek a vidékünkre, és én vagyok a kiosztó bizottság elnöke.
Röszkey a fejére ütött, mintha meg akarná magát büntetni, mintha azt mondaná magának: 'Nagy szamár vagy, Röszkey, hiába vagy királyi tanácsos', de hangosan csak ennyit mondott:
- No, no.'

Lehet, hogy nem polgárpukkasztó rémségeket, hanem az eljövendő valóságot látta maga előtt Jókai és Mikszáth, azokat a punkba öltöző, műkörmeikkel tollszárat rágcsáló, agyonpúderezett, szó szerint funkcionális analfabéta főiskolai hallgatókat, akik most még csak zárthelyiket írnak, aztán diplomáznak, hogy végül üzleti filozófiájukkal mindent és mindenkit tönkretegyenek?


http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=60791
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyönyörűségesebb, agyonpúderezett, felszámolásának, polgárpukkasztó, gyönyörködtetés, filozófiájukkal, mesterségünknél, összefoglalóját, kigyönyörködtem, megismerkedett, vészkiáltásunk, jövedelmeimből, magyarországon, tönkretegyenek, száznegyvenhét, intelligencia, száztizennégy, kisasszonnyal, önkormányzati, ratsherrekről, mészárosokról, természetesen, tapasztalatai, funkcionális, mindenesetre, glosszájában, zárthelyiket, műkörmeikkel, nyilatkozott, háládatosabb, rádöbbenjünk, titokzatosan, megvénülünk, meggyőződöm, műkörmeivel, esztendőben, főiskolai tanár, intelligencia köszönő, torzban való, vidéki főiskolán, terembe belépve, tollba kapaszkodva, ember lánya, kislány megszólal, többiek sírva, évszakot kell, műkörmöse mobilszámát, kérdésekre várnak, történetet mesélem, mindennapi kenyeret, mindennapi kenyérért, választás Magyarországon, Tompó László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  Png fotel  Facebookon kaptam  Erdőn  Png fotel  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  Mi lenne ha  Alázat  Png telefon  Sose bánj semmit  Nem számIt  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Németh László tollából  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Zilahy Lajos gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyon különös  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png fotel  Hiányzik  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 20  Nagyon különös  Alázat  Png csokor  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Örülök, hogy látlak!  Albert Einstein gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Reménység és erő Krisztustól e...  Garai Gábor - Takarítás  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Alázat  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
főiskolai tanár, intelligencia köszönő, torzban való, vidéki főiskolán, terembe belépve, tollba kapaszkodva, ember lánya, kislány megszólal, többiek sírva, évszakot kell, műkörmöse mobilszámát, kérdésekre várnak, történetet mesélem, mindennapi kenyeret, mindennapi kenyérért, választás Magyarországon, körtvélyesi csíny, gyakori körtvélyesi, legidősebb Röszkey, szép napon, királyi tanácsos, házasság szentség, kezeit dörzsölte, önök megyéjében, öregúr szaporán, fejét élénken, rébuszokat találgatni, kiosztó bizottság, fejére ütött, eljövendő valóságot, punkba öltöző, gyönyörűségesebb, agyonpúderezett, felszámolásának, polgárpukkasztó, gyönyörködtetés, filozófiájukkal, mesterségünknél, összefoglalóját, kigyönyörködtem, megismerkedett, vészkiáltásunk, jövedelmeimből, magyarországon, tönkretegyenek, száznegyvenhét, intelligencia, száztizennégy, kisasszonnyal, önkormányzati, ratsherrekről, mészárosokról, természetesen, tapasztalatai, funkcionális, mindenesetre, glosszájában, zárthelyiket, műkörmeikkel, nyilatkozott, háládatosabb, rádöbbenjünk, titokzatosan, megvénülünk, meggyőződöm, műkörmeivel, esztendőben, rovatunknak, filozófiájá, körtvélyesi, államtitkár, zárthelyire, diplomáznak, kapaszkodva, kenyerünket, hallgatókat, állatkertje, beszélhetek, birtokomból, epizódjának, fájdalomtól, ismertetése, mobilszámát, mindennapi, miatyánkba, mikszáthot, viszonyban, zárthelyit, névtelenül, találgatni, rébuszokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.